Vi planterar träd

Medvetna om att ju fler träd, desto bättre för oss och planeten, bestämde vi oss för att kompensera för produktionen av spel med Ecofriendly Game logotypen och gick med i kampanjen för cyklisk plantering. Under de kommande åren kommer vi att fortsätta med detta initiativ.



Vi har etablerat
ett Ekologi- och Miljöskyddsteam

För att driva använder företaget el, vatten och producerar avfall. Vi är medvetna om att vårt dagliga arbete kan vara skadligt för miljön, och därför har vi tagit initiativ för att minska skadorna till följd av företagets pågående arbete. Vi har etablerat ett ekologi- och miljöskyddsteam som aktivt utbildar våra anställda och som också förbereder ett antal åtgärder för att stödja planeten.



Vi plockar skräp på stigarna

Det är värderingar som ligger till grund för vår ledning och utan dem kan vi inte föreställa oss ett företag. Goda medarbetarrelationer, balans mellan arbete och privatliv, ekologiskt uppdrag, samt att inspirera andra att agera för miljön. Vi anordnar med jämna mellanrum utomutflykter för våra medarbetare eftersom vi värdesätter att stärka och bygga goda relationer mellan medarbetarna samt att besöka vackra platser på ett miljömedvetet sätt. Förutom att ha kul och integration plockar vi skräp på stigarna för att göra dem vänliga för andra turister. Vi vill också visa att även en liten handling, som att plocka en papperslapp från marken, kan ha en stor effekt om den görs i grupp och tillsammans.

Vi pressar flaskor och burkar

Vi lägger stor vikt vid sopsortering. Vi har installerat burkmaskiner och flaskmaskiner i alla våra kök, och pengarna från försäljningen går till en välgörenhetsorganisation som vi väljer tillsammans! Vi har också speciella behållare där vi samlar in plastkorkar och förbrukade batterier.



Vi tar bort plasten

På tal om flaskor så måste vi nämna att vi bara har glasflaskor nu på vårt företag! Och vi har vattenautomater med kallt, varmt eller kolsyrat vatten till vårt förfogande, vars anslutning naturligtvis föregicks av vattentester!



Vi tränar och utbildar

Så att alla goda vanor blir vårt permanenta beteende- det finns klistermärken på väggarna som påminner oss om våra dagliga miljöåtgärder. Under utbildningen, samt i ett särskilt ekologiskt nyhetsbrev (i elektronisk version förstås!), påminner vi våra medarbetare om att vi varje dag fattar beslut som påverkar miljön. Genom att vara miljömedveten vet vi att vi alla är en drivkraft för förändring och att vi kan göra mycket för miljön om vi börjar med oss själva och vår omgivning.



Vi skapar miljömedvetenhet

Vi försöker visa vägen för hela spelbranschen genom att understryka vårt ärliga engagemang för miljön. Vi bygger vår tillväxtstrategi på tre ESG-pelare: miljö, människor och organisation. Vi försöker kombinera aktiviteter för miljön med aktiviteter för anställda. Vi organiserar olika typer av miljöaktiviteter som har en utbildningsvärde men också en integrationsvärde, eftersom de samlar människor kring gemensamma intressen – t.ex. ett klädutbyte eller en särskild företagshörna för att dela böcker. Arbetstagare som gillar att vara kreativa kan träffas på ekologiska workshops om att skapa en skog i en burk eller julte, där de också får lära sig principerna för zero waste.



Vi tillämpar höga kvalitets- och säkerhetsstandarder

Eftersom vi kan spelet vill vi spela rent, vilket är anledningen till att vi tillämpar höga kvalitets- och säkerhetsstandarder. Vi har implementerat ledningssystemet ISO 9001:2015 och miljöstandarden ISO 14001. Varje år genomgår vi en SMETA 4P-etikrevision. Våra spel uppfyller den europeiska standarden för spel och leksaker EN-71. I spel med Ecofriendly Game-certifikatet har plastelement ersatts av råvaror som tyg, trä, kartong, FSC®-certifierat papper eller transparent komposterbart material med märket ”100% COMPOSTABLE”.